Levensduur accu mobiele telefoon

Een van de grootste frustraties van smartphonegebruikers is de levensduur van de accu. Het lijkt wel alsof de batterij altijd leeg is op het moment dat je hem het hardst nodig hebt. Maar wat is eigenlijk de gemiddelde levensduur van een accu mobiele telefoon en zijn er mogelijkheden om deze te verlengen?

Gemiddelde levensduur

De gemiddelde levensduur van een accu mobiele telefoon is ongeveer 2 tot 3 jaar. Dit betekent dat na deze periode de accu minder goed presteert en sneller leeg raakt. Dit komt doordat de chemische samenstelling van de accu verandert naarmate deze ouder wordt. Ook het aantal keren dat de accu is opgeladen heeft invloed op de levensduur. Na ongeveer 500 keer opladen zal de accu merkbaar minder goed presteren.

Verlengen van de levensduur

Gelukkig zijn er wel mogelijkheden om de levensduur van de accu te verlengen. Hieronder volgen een aantal tips:

1. Houd de accu koel

Hitte is een van de grootste vijanden van de accu. Zorg er daarom voor dat je telefoon niet te warm wordt. Laat hem niet in de zon liggen en leg hem niet op een warme plek, zoals op de verwarming. Ook het gebruik van een hoesje kan ervoor zorgen dat de telefoon te warm wordt. Kies daarom voor een hoesje dat goed ventileert.

2. Laat de accu niet helemaal leeglopen

Het is beter om de accu regelmatig op te laden dan hem helemaal leeg te laten lopen. Dit komt doordat de accu bijna leeg meer energie nodig heeft om op te laden dan wanneer hij nog voor de helft vol is. Laad de accu daarom op voordat hij helemaal leeg is.

3. Gebruik de juiste oplader

Gebruik altijd de originele oplader die bij de telefoon is geleverd. Andere opladers kunnen ervoor zorgen dat de accu sneller slijt. Ook het gebruik van een snellader kan ervoor zorgen dat de accu sneller slijt. Gebruik deze daarom alleen als het echt nodig is.

4. Schakel onnodige functies uit

Onnodige functies, zoals Bluetooth, GPS en Wi-Fi, verbruiken veel energie. Schakel deze functies daarom uit als je ze niet gebruikt. Ook het verminderen van de helderheid van het scherm kan ervoor zorgen dat de accu langer meegaat.

5. Gebruik de vliegtuigmodus

Als je telefoon geen verbinding nodig heeft, bijvoorbeeld als je in het vliegtuig zit, kun je de vliegtuigmodus inschakelen. Hierdoor verbruikt de telefoon veel minder energie en gaat de accu langer mee.

Conclusie

De gemiddelde levensduur van een accu mobiele telefoon is ongeveer 2 tot 3 jaar. Door de accu koel te houden, hem niet helemaal leeg te laten lopen, de juiste oplader te gebruiken, onnodige functies uit te schakelen en de vliegtuigmodus te gebruiken, kun je de levensduur van de accu verlengen. Door deze tips op te volgen kun je langer genieten van je smartphone zonder dat je je zorgen hoeft te maken over een lege accu.

Plaats een reactie