Levensduur bamboe schutting

Een bamboe schutting is een prachtige toevoeging aan elke tuin. Het geeft een natuurlijke uitstraling en biedt privacy. Maar wat is de gemiddelde levensduur van een bamboe schutting en zijn er mogelijkheden om de levensduur te verlengen?

Gemiddelde levensduur

De gemiddelde levensduur van een bamboe schutting is ongeveer 10 jaar. Dit is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van de bamboe, de behandeling van de schutting en de weersomstandigheden. Een bamboe schutting die goed onderhouden wordt en niet blootgesteld wordt aan extreme weersomstandigheden, kan langer meegaan dan 10 jaar.

Onderhoud

Om de levensduur van een bamboe schutting te verlengen, is goed onderhoud essentieel. Hieronder vind je een aantal tips:

  • Maak de schutting regelmatig schoon met water en een zachte borstel. Dit voorkomt dat vuil en algen zich ophopen en de bamboe aantasten.
  • Behandel de schutting regelmatig met bamboe olie. Dit beschermt de bamboe tegen vocht en UV-straling.
  • Vermijd contact met de grond. Plaats de schutting op een verhoogde fundering of gebruik betonnen palen om de schutting te ondersteunen.
  • Vermijd blootstelling aan extreme weersomstandigheden, zoals langdurige regen of felle zon. Dit kan de bamboe aantasten en de levensduur verkorten.

Kwaliteit van de bamboe

De kwaliteit van de bamboe is ook van invloed op de levensduur van de schutting. Kies daarom voor bamboe van goede kwaliteit. Dit herken je aan de dikte van de bamboestokken en de manier waarop de schutting is samengesteld. Een schutting met dikke bamboestokken en een stevige constructie gaat langer mee dan een schutting met dunne bamboestokken en een zwakke constructie.

Conclusie

Een bamboe schutting heeft een gemiddelde levensduur van 10 jaar, maar met goed onderhoud en kwalitatief goede bamboe kan de levensduur verlengd worden. Zorg voor regelmatig onderhoud, vermijd blootstelling aan extreme weersomstandigheden en kies voor bamboe van goede kwaliteit. Op deze manier kun je jarenlang genieten van een prachtige bamboe schutting in je tuin.

Plaats een reactie