Levensduur batterij BMW i3

De BMW i3 is een volledig elektrische auto die in 2013 op de markt kwam. Het is een van de eerste auto’s die speciaal ontworpen is om volledig elektrisch te rijden. Een belangrijk onderdeel van de BMW i3 is de batterij. Maar wat is de levensduur van de batterij van een BMW i3 en zijn er mogelijkheden om de levensduur te verlengen?

Gemiddelde levensduur batterij BMW i3

De batterij van de BMW i3 heeft een capaciteit van 33 kWh en een actieradius van ongeveer 200 kilometer. De levensduur van de batterij is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de manier van rijden, de omgevingstemperatuur en de manier waarop de batterij wordt opgeladen.

Volgens BMW heeft de batterij van de i3 een levensduur van ongeveer 8 jaar of 100.000 kilometer. Dit betekent dat na deze periode de capaciteit van de batterij afneemt en de actieradius dus kleiner wordt. Het is echter belangrijk om te vermelden dat dit een gemiddelde is en dat de levensduur van de batterij kan variëren.

Mogelijkheden om de levensduur te verlengen

Er zijn verschillende manieren om de levensduur van de batterij van een BMW i3 te verlengen. Hieronder worden een aantal mogelijkheden besproken:

1. Laad de batterij niet helemaal op

Het is beter voor de batterij om deze niet helemaal op te laden. Het is daarom aan te raden om de batterij tot ongeveer 80% op te laden en deze niet helemaal leeg te rijden. Dit vermindert de belasting op de batterij en verlengt daarmee de levensduur.

2. Vermijd extreme temperaturen

Extreme temperaturen, zowel warm als koud, hebben een negatief effect op de batterij van de BMW i3. Het is daarom belangrijk om de auto te parkeren op een plek waar de temperatuur niet te hoog of te laag is. Ook is het aan te raden om de auto niet te lang in de zon te laten staan.

3. Gebruik de juiste laadapparatuur

Het is belangrijk om de juiste laadapparatuur te gebruiken om de batterij van de BMW i3 op te laden. Gebruik bij voorkeur de originele laadkabel en laad de batterij niet te snel op. Dit vermindert de belasting op de batterij en verlengt daarmee de levensduur.

4. Rijd rustig en efficiënt

De manier van rijden heeft ook invloed op de levensduur van de batterij van de BMW i3. Rijd rustig en efficiënt en vermijd abrupt remmen en optrekken. Dit vermindert de belasting op de batterij en verlengt daarmee de levensduur.

Conclusie

De levensduur van de batterij van een BMW i3 is afhankelijk van verschillende factoren en kan variëren. Gemiddeld gaat de batterij ongeveer 8 jaar of 100.000 kilometer mee. Er zijn echter verschillende manieren om de levensduur van de batterij te verlengen, zoals het niet helemaal opladen van de batterij, het vermijden van extreme temperaturen, het gebruik van de juiste laadapparatuur en het rustig en efficiënt rijden. Door deze tips op te volgen, kan de levensduur van de batterij van de BMW i3 worden verlengd en kan er langer worden genoten van deze volledig elektrische auto.

Plaats een reactie