Levensduur bureaustoel arbo

Een bureaustoel arbo is een belangrijk onderdeel van een ergonomische werkplek. Het is dan ook van groot belang dat deze stoel lang meegaat en voldoet aan de arbo-eisen. Maar wat is eigenlijk de gemiddelde levensduur van een bureaustoel arbo en zijn er mogelijkheden om deze levensduur te verlengen?

Gemiddelde levensduur bureaustoel arbo

De gemiddelde levensduur van een bureaustoel arbo ligt tussen de 5 en 10 jaar. Dit is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van de stoel, het gebruik en de belasting. Een bureaustoel die intensief gebruikt wordt, zal eerder aan vervanging toe zijn dan een stoel die minder vaak gebruikt wordt.

Daarnaast is het belangrijk om de stoel regelmatig te onderhouden en schoon te maken. Dit verlengt niet alleen de levensduur, maar zorgt er ook voor dat de stoel hygi├źnisch blijft en goed blijft functioneren.

Mogelijkheden om de levensduur te verlengen

Er zijn verschillende mogelijkheden om de levensduur van een bureaustoel arbo te verlengen. Hieronder worden een aantal tips gegeven:

1. Onderhoud

Zoals eerder genoemd is het belangrijk om de stoel regelmatig te onderhouden en schoon te maken. Dit kan bijvoorbeeld door de stoel af en toe af te nemen met een vochtige doek en de bewegende onderdelen te smeren met olie of vet. Ook is het belangrijk om de stoel af en toe te controleren op beschadigingen en deze indien nodig te repareren.

2. Gebruik

Gebruik de stoel waarvoor deze bedoeld is en belast de stoel niet meer dan nodig is. Ga bijvoorbeeld niet op de armleuningen zitten of leun niet te ver achterover. Dit kan de stoel beschadigen en de levensduur verkorten.

3. Opbergen

Als de stoel niet gebruikt wordt, is het belangrijk om deze op de juiste manier op te bergen. Zet de stoel bijvoorbeeld niet in de volle zon of op een vochtige plek. Dit kan de materialen aantasten en de levensduur verkorten.

4. Vervangen van onderdelen

Als er onderdelen van de stoel versleten zijn, is het belangrijk om deze tijdig te vervangen. Dit kan bijvoorbeeld door contact op te nemen met de leverancier of fabrikant van de stoel. Zij kunnen vaak de benodigde onderdelen leveren en eventueel ook advies geven over de vervanging.

5. Investeer in kwaliteit

Als laatste is het belangrijk om te investeren in kwaliteit. Een bureaustoel arbo van goede kwaliteit gaat langer mee en voldoet aan de arbo-eisen. Dit kan op de lange termijn kosten besparen en zorgt voor een ergonomische werkplek.

Conclusie

De gemiddelde levensduur van een bureaustoel arbo ligt tussen de 5 en 10 jaar. Door de stoel regelmatig te onderhouden en schoon te maken, de stoel op de juiste manier te gebruiken en op te bergen, tijdig onderdelen te vervangen en te investeren in kwaliteit, kan de levensduur verlengd worden. Dit zorgt niet alleen voor een ergonomische werkplek, maar kan ook kosten besparen op de lange termijn.

Plaats een reactie