Levensduur Cerec Kroon

Een Cerec kroon is een tandheelkundige restauratie die wordt gebruikt om beschadigde of verzwakte tanden te herstellen. Het is een populaire keuze vanwege de snelheid en efficiëntie waarmee het kan worden geplaatst. Maar hoe lang gaat een Cerec kroon eigenlijk mee?

Gemiddelde levensduur

De gemiddelde levensduur van een Cerec kroon is ongeveer 10 tot 15 jaar. Dit is vergelijkbaar met de levensduur van traditionele porseleinen kronen. De duurzaamheid van een Cerec kroon hangt af van verschillende factoren, waaronder:

  • De kwaliteit van het materiaal
  • De kwaliteit van de plaatsing
  • De mondhygiëne van de patiënt
  • De kracht die op de kroon wordt uitgeoefend

Als een Cerec kroon goed wordt onderhouden en de patiënt regelmatig naar de tandarts gaat voor controle, kan de levensduur worden verlengd.

Mogelijkheden om de levensduur te verlengen

Er zijn verschillende manieren waarop de levensduur van een Cerec kroon kan worden verlengd:

Goede mondhygiëne

Een goede mondhygiëne is essentieel voor het behoud van een Cerec kroon. Het is belangrijk om regelmatig te poetsen en flossen om tandplak en tandsteen te verwijderen. Dit voorkomt dat bacteriën zich ophopen en de kroon beschadigen.

Regelmatige tandartscontroles

Regelmatige tandartscontroles zijn belangrijk om de gezondheid van de Cerec kroon te controleren. De tandarts kan eventuele problemen vroegtijdig opsporen en behandelen voordat ze ernstiger worden.

Vermijd hard voedsel en kauwgom

Hard voedsel en kauwgom kunnen de Cerec kroon beschadigen. Het is daarom belangrijk om deze voedingsmiddelen te vermijden of voorzichtig te kauwen.

Draag een gebitsbeschermer

Als u sport of tandenknarst, kan het dragen van een gebitsbeschermer helpen om de Cerec kroon te beschermen tegen schade.

Vermijd tandenknarsen

Tandenknarsen kan de Cerec kroon beschadigen. Als u tandenknarst, kan uw tandarts een op maat gemaakte nachtwacht maken om de kroon te beschermen.

Conclusie

Een Cerec kroon kan een goede optie zijn voor het herstellen van beschadigde of verzwakte tanden. De gemiddelde levensduur van een Cerec kroon is ongeveer 10 tot 15 jaar, maar dit kan worden verlengd door goede mondhygiëne, regelmatige tandartscontroles en het vermijden van hard voedsel en tandenknarsen. Als u overweegt om een Cerec kroon te laten plaatsen, bespreek dan de mogelijke risico’s en voordelen met uw tandarts.

Plaats een reactie