Levensduur composiet schutting

Een composiet schutting is een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een duurzame en onderhoudsvriendelijke oplossing voor hun tuin. Composiet is een materiaal dat bestaat uit een mix van houtvezels en kunststof. Het heeft de uitstraling van hout, maar is veel sterker en gaat langer mee. Maar wat is eigenlijk de gemiddelde levensduur van een composiet schutting en zijn er mogelijkheden om deze te verlengen?

Gemiddelde levensduur

De gemiddelde levensduur van een composiet schutting is ongeveer 20 tot 25 jaar. Dit is aanzienlijk langer dan een houten schutting, die gemiddeld zo’n 10 tot 15 jaar meegaat. Composiet is namelijk veel beter bestand tegen weersinvloeden, zoals regen, wind en zonlicht. Ook rot het niet en is het niet gevoelig voor insecten, zoals hout dat wel is.

Daarnaast is composiet ook onderhoudsvriendelijk. Het hoeft niet geschilderd of gebeitst te worden en kan eenvoudig schoongemaakt worden met een hogedrukreiniger of een sopje. Dit bespaart niet alleen tijd, maar ook geld op de lange termijn.

Verlengen van de levensduur

Hoewel de levensduur van een composiet schutting al behoorlijk lang is, zijn er wel mogelijkheden om deze nog verder te verlengen. Zo is het belangrijk om de schutting goed te onderhouden. Dit betekent dat je regelmatig vuil en bladeren van de schutting moet verwijderen en eventuele vlekken moet behandelen. Ook is het verstandig om de schutting jaarlijks te inspecteren op beschadigingen en deze indien nodig te repareren.

Een andere manier om de levensduur van een composiet schutting te verlengen, is door te kiezen voor een schutting met een hogere kwaliteit. Er zijn namelijk verschillende soorten composiet verkrijgbaar, met elk hun eigen kwaliteit en prijsklasse. Zo zijn er schuttingen met een hoger percentage kunststof, die nog beter bestand zijn tegen weersinvloeden en langer meegaan. Ook zijn er schuttingen met een speciale coating, die de schutting nog beter beschermt tegen UV-straling en verkleuring.

Tot slot is het belangrijk om de schutting op de juiste manier te plaatsen. Zo moet de schutting goed verankerd worden in de grond en moet er voldoende ruimte zijn tussen de schutting en de grond, zodat er geen vocht kan ophopen. Ook is het verstandig om de schutting niet te dicht op planten of bomen te plaatsen, om beschadigingen door wortels te voorkomen.

Conclusie

Een composiet schutting is een duurzame en onderhoudsvriendelijke oplossing voor mensen die op zoek zijn naar een schutting die lang meegaat. De gemiddelde levensduur van een composiet schutting is ongeveer 20 tot 25 jaar, maar door de schutting goed te onderhouden en te kiezen voor een schutting van hogere kwaliteit, kan deze levensduur nog verder verlengd worden. Door de schutting op de juiste manier te plaatsen, kan ook beschadiging door wortels voorkomen worden. Kortom, een composiet schutting is een investering die zich op de lange termijn zeker terugbetaalt.

Plaats een reactie