Levensduur cv ketel Intergas

Een cv ketel is een belangrijk onderdeel van het verwarmingssysteem in een huis. Het is dan ook belangrijk om te weten hoe lang een cv ketel meegaat en of er mogelijkheden zijn om de levensduur te verlengen. In dit artikel gaan we dieper in op de levensduur van een cv ketel Intergas.

Gemiddelde levensduur cv ketel Intergas

De gemiddelde levensduur van een cv ketel Intergas is ongeveer 15 jaar. Dit is echter afhankelijk van verschillende factoren, zoals het onderhoud van de ketel en het gebruik ervan. Een cv ketel die goed onderhouden wordt en niet overbelast wordt, kan langer meegaan dan 15 jaar.

Daarnaast is het belangrijk om te weten dat de levensduur van een cv ketel Intergas ook afhankelijk is van het type ketel. Zo hebben oudere modellen vaak een kortere levensduur dan de nieuwere modellen. Het is dan ook verstandig om bij de aanschaf van een nieuwe cv ketel te kijken naar de levensduur van het model.

Onderhoud cv ketel Intergas

Een belangrijke factor voor de levensduur van een cv ketel Intergas is het onderhoud. Het is dan ook aan te raden om de ketel regelmatig te laten onderhouden door een erkende installateur. Tijdens een onderhoudsbeurt wordt de ketel gecontroleerd en schoongemaakt, waardoor eventuele problemen op tijd ontdekt kunnen worden en de ketel langer meegaat.

Daarnaast is het belangrijk om de ketel regelmatig te ontluchten en bij te vullen. Dit zorgt ervoor dat de ketel efficiënter werkt en minder snel slijt. Ook het vervangen van de filters is belangrijk voor de levensduur van de ketel. Een verstopt filter zorgt namelijk voor een verminderde werking van de ketel en kan zelfs leiden tot schade aan de ketel.

Verlengen levensduur cv ketel Intergas

Er zijn verschillende manieren om de levensduur van een cv ketel Intergas te verlengen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de ketel te voorzien van een waterontharder. Hard water zorgt namelijk voor kalkaanslag in de ketel, waardoor deze minder efficiënt werkt en sneller slijt. Een waterontharder zorgt ervoor dat het water minder kalk bevat, waardoor de ketel langer meegaat.

Een andere manier om de levensduur van de cv ketel Intergas te verlengen, is door de ketel te voorzien van een vuilafscheider. Een vuilafscheider zorgt ervoor dat vuil en slib uit het water gefilterd worden, waardoor de ketel minder snel verstopt raakt en langer meegaat.

Tot slot is het belangrijk om de ketel niet te overbelasten. Dit kan bijvoorbeeld door de thermostaat niet te hoog te zetten en de radiatoren niet af te dekken. Ook het regelmatig ontluchten van de radiatoren zorgt ervoor dat de ketel minder hard hoeft te werken en langer meegaat.

Conclusie

De gemiddelde levensduur van een cv ketel Intergas is ongeveer 15 jaar, maar dit is afhankelijk van verschillende factoren. Door de ketel regelmatig te laten onderhouden, te voorzien van een waterontharder en vuilafscheider en de ketel niet te overbelasten, kan de levensduur van de ketel verlengd worden. Het is dan ook belangrijk om goed voor de cv ketel te zorgen, zodat deze langer meegaat en u niet onverwacht voor hoge kosten komt te staan.

Plaats een reactie