Levensduur DAB pomp

Een DAB pomp is een belangrijk onderdeel van een waterpompsysteem. Het is dan ook belangrijk om te weten wat de gemiddelde levensduur is van een DAB pomp en of er mogelijkheden zijn om de levensduur te verlengen. In dit artikel gaan we dieper in op de levensduur van een DAB pomp.

Gemiddelde levensduur

De gemiddelde levensduur van een DAB pomp is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type pomp, de kwaliteit van de materialen en het gebruik van de pomp. Over het algemeen gaat een DAB pomp tussen de 10 en 15 jaar mee. Dit is natuurlijk een gemiddelde en er zijn altijd uitzonderingen. Zo kan een DAB pomp bijvoorbeeld eerder kapot gaan als deze intensief wordt gebruikt of als er sprake is van een fabricagefout.

Mogelijkheden om de levensduur te verlengen

Er zijn verschillende mogelijkheden om de levensduur van een DAB pomp te verlengen. Hieronder hebben we een aantal tips op een rijtje gezet:

1. Onderhoud

Een goede manier om de levensduur van een DAB pomp te verlengen is door regelmatig onderhoud uit te voeren. Dit houdt in dat de pomp schoongemaakt wordt en dat de onderdelen gecontroleerd worden op slijtage. Door tijdig onderhoud uit te voeren, kunnen problemen vroegtijdig worden opgespoord en verholpen, waardoor de pomp langer meegaat.

2. Gebruik de pomp niet intensief

Een DAB pomp gaat langer mee als deze niet intensief wordt gebruikt. Het is dan ook belangrijk om de pomp alleen te gebruiken wanneer dit nodig is en niet onnodig lang aan te laten staan. Daarnaast is het belangrijk om de pomp niet te overbelasten door bijvoorbeeld te veel water te pompen.

3. Kies voor kwaliteit

De kwaliteit van de materialen waaruit de DAB pomp is opgebouwd, is van invloed op de levensduur van de pomp. Het is dan ook belangrijk om te kiezen voor een pomp van goede kwaliteit. Dit kan in eerste instantie duurder zijn, maar op de lange termijn verdient dit zich terug doordat de pomp langer meegaat.

4. Bescherm de pomp tegen vorst

Een DAB pomp kan beschadigd raken als deze blootgesteld wordt aan vorst. Het is dan ook belangrijk om de pomp te beschermen tegen vorst door deze bijvoorbeeld binnen te zetten of af te dekken met isolatiemateriaal.

5. Schakel de pomp uit bij langdurige afwezigheid

Als je langere tijd afwezig bent, bijvoorbeeld tijdens een vakantie, is het verstandig om de DAB pomp uit te schakelen. Hierdoor voorkom je dat de pomp onnodig lang aanstaat en dat er problemen ontstaan.

Conclusie

Een DAB pomp gaat gemiddeld tussen de 10 en 15 jaar mee. Door regelmatig onderhoud uit te voeren, de pomp niet intensief te gebruiken, te kiezen voor kwaliteit, de pomp te beschermen tegen vorst en de pomp uit te schakelen bij langdurige afwezigheid, kun je de levensduur van de pomp verlengen. Het is dan ook belangrijk om deze tips in acht te nemen om zo lang mogelijk plezier te hebben van de DAB pomp.

Plaats een reactie