Levensduur dubbel glas

Dubbel glas is een populaire keuze voor ramen en deuren vanwege de vele voordelen die het biedt, zoals betere isolatie en geluidsdemping. Maar hoe lang gaat dubbel glas eigenlijk mee? In dit artikel zullen we de gemiddelde levensduur van dubbel glas bespreken en enkele tips geven om de levensduur te verlengen.

Gemiddelde levensduur van dubbel glas

De gemiddelde levensduur van dubbel glas is ongeveer 20 tot 25 jaar. Dit kan echter variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van het glas, de installatie en het onderhoud.

Als het glas van hoge kwaliteit is en op de juiste manier is geïnstalleerd, kan het langer meegaan dan 25 jaar. Aan de andere kant kan slechte kwaliteit glas of slechte installatie leiden tot een kortere levensduur.

Tips om de levensduur van dubbel glas te verlengen

Er zijn verschillende manieren om de levensduur van dubbel glas te verlengen. Hier zijn enkele tips:

1. Regelmatig onderhoud

Regelmatig onderhoud van dubbel glas kan helpen om de levensduur te verlengen. Dit omvat het schoonmaken van het glas en het controleren op eventuele schade of lekkages. Als er schade of lekkages worden gevonden, is het belangrijk om deze zo snel mogelijk te repareren om verdere schade te voorkomen.

2. Vermijd extreme temperaturen

Extreme temperaturen kunnen het glas beschadigen en de levensduur verkorten. Het is daarom belangrijk om het glas te beschermen tegen extreme hitte of kou. Dit kan worden gedaan door het gebruik van zonwering of gordijnen om het glas te beschermen tegen direct zonlicht en het gebruik van isolerende raamfolie om warmteverlies te verminderen.

3. Voorkom mechanische schade

Mechanische schade, zoals krassen of barsten, kan de levensduur van dubbel glas verkorten. Het is daarom belangrijk om voorzichtig te zijn bij het schoonmaken van het glas en om te voorkomen dat er voorwerpen tegen het glas worden gestoten.

4. Kies voor hoogwaardige kwaliteit

Hoogwaardige kwaliteit dubbel glas gaat langer mee dan goedkoper glas van lagere kwaliteit. Het is daarom belangrijk om te investeren in hoogwaardige kwaliteit glas om de levensduur te verlengen.

Conclusie

Dubbel glas heeft een gemiddelde levensduur van 20 tot 25 jaar, maar dit kan variëren afhankelijk van verschillende factoren. Door regelmatig onderhoud, het vermijden van extreme temperaturen, het voorkomen van mechanische schade en het kiezen voor hoogwaardige kwaliteit glas, kan de levensduur van dubbel glas worden verlengd. Het is belangrijk om te investeren in hoogwaardige kwaliteit glas en om regelmatig onderhoud uit te voeren om de levensduur te maximaliseren.

Plaats een reactie