Levensduur eurosilicone

Een eurosilicone is een type borstimplantaat dat veel wordt gebruikt bij borstvergrotingen. Het is gemaakt van een siliconen omhulsel gevuld met een gel van siliconen. Veel vrouwen die een borstvergroting overwegen, vragen zich af hoe lang een eurosilicone meegaat en of er manieren zijn om de levensduur te verlengen. In dit artikel zullen we deze vragen beantwoorden.

Gemiddelde levensduur

De gemiddelde levensduur van een eurosilicone is ongeveer 10 tot 15 jaar. Dit betekent dat na deze periode het implantaat moet worden vervangen. Er zijn echter veel factoren die van invloed kunnen zijn op de levensduur van een eurosilicone, zoals de kwaliteit van het implantaat, de plaatsing van het implantaat en de levensstijl van de patiënt.

De kwaliteit van het implantaat is een belangrijke factor bij het bepalen van de levensduur. Goedkope implantaten van lage kwaliteit hebben de neiging om sneller te breken of te lekken, waardoor ze eerder moeten worden vervangen. Het is daarom belangrijk om te kiezen voor een hoogwaardig implantaat van een gerenommeerde fabrikant.

De plaatsing van het implantaat kan ook van invloed zijn op de levensduur. Als het implantaat te strak wordt geplaatst, kan dit leiden tot overmatige druk op het implantaat, waardoor het sneller kan breken of lekken. Het is daarom belangrijk om een ervaren en gekwalificeerde plastisch chirurg te kiezen die de juiste technieken gebruikt om het implantaat op de juiste manier te plaatsen.

De levensstijl van de patiënt kan ook van invloed zijn op de levensduur van een eurosilicone. Vrouwen die regelmatig sporten of zware fysieke activiteiten uitvoeren, kunnen het implantaat sneller beschadigen dan vrouwen die een minder actieve levensstijl hebben. Het is daarom belangrijk om voorzichtig te zijn bij het uitvoeren van fysieke activiteiten en om de instructies van de plastisch chirurg op te volgen om het implantaat te beschermen.

Verlengen van de levensduur

Hoewel de levensduur van een eurosilicone niet kan worden verlengd, zijn er wel manieren om ervoor te zorgen dat het implantaat zo lang mogelijk meegaat. Hier zijn enkele tips:

  • Kies voor een hoogwaardig implantaat van een gerenommeerde fabrikant.
  • Kies voor een ervaren en gekwalificeerde plastisch chirurg die de juiste technieken gebruikt om het implantaat op de juiste manier te plaatsen.
  • Vermijd overmatige druk op het implantaat door voorzichtig te zijn bij het uitvoeren van fysieke activiteiten.
  • Volg de instructies van de plastisch chirurg op om het implantaat te beschermen.
  • Laat regelmatig controle uitvoeren door de plastisch chirurg om eventuele problemen vroegtijdig op te sporen.

Conclusie

Een eurosilicone heeft een gemiddelde levensduur van 10 tot 15 jaar. De kwaliteit van het implantaat, de plaatsing van het implantaat en de levensstijl van de patiënt zijn allemaal factoren die van invloed kunnen zijn op de levensduur. Hoewel de levensduur niet kan worden verlengd, zijn er wel manieren om ervoor te zorgen dat het implantaat zo lang mogelijk meegaat. Het is belangrijk om een hoogwaardig implantaat van een gerenommeerde fabrikant te kiezen en een ervaren en gekwalificeerde plastisch chirurg te kiezen die de juiste technieken gebruikt om het implantaat op de juiste manier te plaatsen. Door voorzichtig te zijn bij het uitvoeren van fysieke activiteiten en regelmatig controle uit te laten voeren door de plastisch chirurg, kan de levensduur van een eurosilicone worden gemaximaliseerd.

Plaats een reactie