Levensduur implantaat kies

Een implantaat kies is een kunstmatige tandwortel die in de kaak wordt geplaatst om een ontbrekende tand te vervangen. Het is een populaire en effectieve oplossing voor mensen die hun tanden hebben verloren als gevolg van een ongeval, ziekte of ouderdom. Maar hoe lang gaat een implantaat kies mee en zijn er manieren om de levensduur te verlengen?

Gemiddelde levensduur van een implantaat kies

De gemiddelde levensduur van een implantaat kies is ongeveer 10 tot 15 jaar. Dit betekent dat na deze periode het implantaat mogelijk moet worden vervangen. De levensduur van een implantaat kies kan echter variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals:

– De kwaliteit van het implantaat: Er zijn verschillende soorten implantaten op de markt, en sommige zijn van betere kwaliteit dan andere. Een hoogwaardig implantaat kan langer meegaan dan een goedkoper implantaat.

– De plaatsing van het implantaat: Een goed geplaatst implantaat heeft een betere kans om lang mee te gaan dan een implantaat dat niet goed is geplaatst. Het is daarom belangrijk om een ervaren en gekwalificeerde tandarts te kiezen voor de plaatsing van het implantaat.

– De mondhygiëne: Een goede mondhygiëne is essentieel voor de levensduur van een implantaat kies. Als u uw tanden niet goed poetst en flosst, kan er tandplak en tandsteen op het implantaat ontstaan, wat kan leiden tot ontstekingen en uiteindelijk tot verlies van het implantaat.

– De algemene gezondheid: De algemene gezondheid van een persoon kan ook van invloed zijn op de levensduur van een implantaat kies. Mensen met bepaalde medische aandoeningen, zoals diabetes, hebben mogelijk een hoger risico op complicaties en implantaten die minder lang meegaan.

Manieren om de levensduur van een implantaat kies te verlengen

Er zijn verschillende manieren om de levensduur van een implantaat kies te verlengen. Hier zijn enkele tips:

– Zorg voor een goede mondhygiëne: Poets en flos uw tanden regelmatig en bezoek uw tandarts voor regelmatige controles en reinigingen.

– Vermijd roken: Roken kan de genezing van het implantaat vertragen en het risico op complicaties verhogen.

– Eet gezond: Een gezond dieet kan bijdragen aan een goede mondgezondheid en de genezing van het implantaat bevorderen.

– Vermijd tandenknarsen: Tandenknarsen kan het implantaat beschadigen en de levensduur verkorten. Praat met uw tandarts over het dragen van een gebitsbeschermer als u tandenknarst.

– Vermijd harde voedingsmiddelen: Harde voedingsmiddelen kunnen het implantaat beschadigen en de levensduur verkorten. Vermijd het eten van harde voedingsmiddelen zoals ijs, harde snoepjes en noten.

– Bezoek uw tandarts regelmatig: Regelmatige controles en reinigingen kunnen helpen bij het opsporen van problemen voordat ze ernstig worden en de levensduur van het implantaat verkorten.

Conclusie

Een implantaat kies kan een effectieve oplossing zijn voor het vervangen van een ontbrekende tand. De gemiddelde levensduur van een implantaat kies is ongeveer 10 tot 15 jaar, maar dit kan variëren afhankelijk van verschillende factoren. Door een goede mondhygiëne te handhaven, gezond te eten en regelmatig uw tandarts te bezoeken, kunt u de levensduur van uw implantaat kies verlengen en genieten van een gezonde en mooie glimlach voor vele jaren.

Plaats een reactie