Levensduur Keralit

Keralit is een populair materiaal dat wordt gebruikt voor gevelbekleding. Het is een duurzaam en onderhoudsvriendelijk alternatief voor houten gevelbekleding. Maar wat is de levensduur van Keralit en zijn er mogelijkheden om deze te verlengen?

Gemiddelde levensduur Keralit

De gemiddelde levensduur van Keralit is ongeveer 30 jaar. Dit is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van het materiaal, de blootstelling aan weersinvloeden en de mate van onderhoud.

Keralit is gemaakt van hoogwaardig kunststof en is bestand tegen UV-straling, vocht en temperatuurschommelingen. Hierdoor blijft het materiaal langdurig mooi en is het bestand tegen verkleuring en vervorming. Daarnaast is Keralit onderhoudsvriendelijk en hoeft het niet geschilderd te worden, wat de levensduur ten goede komt.

Verlengen levensduur Keralit

Er zijn verschillende manieren om de levensduur van Keralit te verlengen. Hieronder worden een aantal mogelijkheden besproken:

Regelmatig onderhoud

Hoewel Keralit onderhoudsvriendelijk is, is het belangrijk om het materiaal regelmatig schoon te maken. Dit kan bijvoorbeeld met een hogedrukreiniger of een zachte borstel en een mild schoonmaakmiddel. Door het regelmatig schoonmaken van Keralit blijft het materiaal langer mooi en wordt de levensduur verlengd.

Goede ventilatie

Een goede ventilatie is belangrijk voor de levensduur van Keralit. Door een goede ventilatie kan vocht goed worden afgevoerd en wordt de kans op schimmelvorming en rot verminderd. Zorg er daarom voor dat er voldoende ventilatieopeningen zijn en dat deze niet worden geblokkeerd.

Professionele installatie

Een goede installatie van Keralit is essentieel voor de levensduur van het materiaal. Laat de installatie daarom uitvoeren door een professionele installateur die ervaring heeft met het plaatsen van Keralit. Een goede installatie zorgt ervoor dat het materiaal goed wordt bevestigd en dat er geen vocht kan binnendringen.

Voorkom beschadigingen

Voorkom beschadigingen aan Keralit om de levensduur te verlengen. Dit kan bijvoorbeeld door voorzichtig te zijn bij het plaatsen van objecten tegen de gevel en door geen scherpe voorwerpen te gebruiken bij het schoonmaken van het materiaal.

Conclusie

Keralit heeft een gemiddelde levensduur van ongeveer 30 jaar. Door regelmatig onderhoud, goede ventilatie, professionele installatie en het voorkomen van beschadigingen kan de levensduur van Keralit worden verlengd. Keralit is een duurzaam en onderhoudsvriendelijk materiaal dat een goede keuze is voor gevelbekleding.

Plaats een reactie