Levensduur kerstster plant

De kerstster plant, ook wel bekend als de Poinsettia, is een populaire plant tijdens de feestdagen. De plant heeft prachtige rode, witte of roze bladeren die lijken op bloemblaadjes. Maar hoe lang gaat deze plant eigenlijk mee? En zijn er manieren om de levensduur te verlengen?

Gemiddelde levensduur

De gemiddelde levensduur van een kerstster plant is ongeveer 6 tot 8 weken. Dit betekent dat de plant meestal na de feestdagen begint te verwelken en zijn bladeren begint te verliezen. Dit is een natuurlijk proces en betekent niet dat de plant dood is. Als je de plant goed verzorgt, kan hij nog steeds een paar maanden meegaan.

Verzorging

Om de levensduur van een kerstster plant te verlengen, is het belangrijk om hem goed te verzorgen. Hier zijn een paar tips:

  • Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Laat de grond tussen de gietbeurten door een beetje uitdrogen.
  • Zet de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. De plant houdt van een temperatuur tussen de 15 en 22 graden Celsius.
  • Geef de plant af en toe wat plantenvoeding om hem gezond te houden.
  • Verwijder dode bladeren en bloemen om de plant er mooi uit te laten zien.

Herplanten

Als je de kerstster plant na de feestdagen wilt behouden, kun je hem herplanten in een grotere pot met verse potgrond. Zorg ervoor dat de nieuwe pot goed drainagegaten heeft en dat de plant niet te diep in de grond wordt geplant. Geef de plant na het herplanten wat extra water en plantenvoeding om hem te helpen zich te vestigen.

Conclusie

De levensduur van een kerstster plant is gemiddeld 6 tot 8 weken, maar met de juiste verzorging kan de plant nog een paar maanden meegaan. Door de plant regelmatig water te geven, op een lichte plek te zetten en af en toe plantenvoeding te geven, kun je de levensduur verlengen. Als je de plant na de feestdagen wilt behouden, kun je hem herplanten in een grotere pot met verse potgrond. Zo kun je nog langer genieten van deze prachtige plant!

Plaats een reactie