Levensduur keukenboiler

Een keukenboiler is een handig apparaat dat ervoor zorgt dat je snel warm water hebt in de keuken. Het is een kleine boiler die je onder de gootsteen plaatst en die je aansluit op de waterleiding. Maar hoe lang gaat zo’n keukenboiler eigenlijk mee? En zijn er manieren om de levensduur te verlengen? In dit artikel lees je alles over de levensduur van een keukenboiler.

Gemiddelde levensduur

De gemiddelde levensduur van een keukenboiler ligt tussen de 5 en 10 jaar. Dit hangt af van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van de boiler, het gebruik en onderhoud. Een goedkope boiler van mindere kwaliteit zal waarschijnlijk minder lang meegaan dan een duurdere boiler van betere kwaliteit. Ook het gebruik speelt een rol. Als je de boiler intensief gebruikt, zal deze sneller slijten dan wanneer je hem minder vaak gebruikt. Tot slot is onderhoud belangrijk. Als je de boiler regelmatig laat nakijken en schoonmaken, zal deze langer meegaan dan wanneer je dit niet doet.

Verlengen van de levensduur

Er zijn verschillende manieren om de levensduur van een keukenboiler te verlengen. Hieronder vind je een aantal tips:

1. Kies voor een kwalitatief goede boiler

Een goede boiler van een gerenommeerd merk gaat over het algemeen langer mee dan een goedkope boiler van mindere kwaliteit. Investeer daarom in een goede boiler, zodat je er langer plezier van hebt.

2. Gebruik de boiler niet te intensief

Als je de boiler te intensief gebruikt, zal deze sneller slijten. Probeer daarom het gebruik te beperken tot wat echt nodig is. Laat de boiler bijvoorbeeld niet onnodig lang aanstaan en gebruik hem alleen als je echt warm water nodig hebt.

3. Onderhoud de boiler regelmatig

Een regelmatige onderhoudsbeurt kan ervoor zorgen dat de boiler langer meegaat. Laat de boiler daarom eens in de zoveel tijd nakijken en schoonmaken door een professional. Zo voorkom je dat er vuil en kalkaanslag in de boiler blijft zitten, wat de levensduur kan verkorten.

4. Plaats de boiler op de juiste plek

De plek waar je de boiler plaatst kan ook invloed hebben op de levensduur. Plaats de boiler daarom op een droge en goed geventileerde plek, zodat deze niet vochtig wordt en er geen schimmelvorming ontstaat.

5. Schakel de boiler uit als je op vakantie gaat

Als je voor langere tijd op vakantie gaat, is het verstandig om de boiler uit te schakelen. Zo voorkom je onnodig gebruik en slijtage.

Conclusie

Een keukenboiler heeft een gemiddelde levensduur van 5 tot 10 jaar. Door te kiezen voor een kwalitatief goede boiler, deze niet te intensief te gebruiken, regelmatig te onderhouden, op de juiste plek te plaatsen en uit te schakelen als je op vakantie gaat, kun je de levensduur verlengen. Zo kun je langer genieten van warm water in de keuken.

Plaats een reactie