Levensduur kraan

Een kraan is een onmisbaar onderdeel van onze dagelijkse routine. We gebruiken het om onze handen te wassen, om te koken en om onze tanden te poetsen. Maar hoe lang gaat een kraan eigenlijk mee? En zijn er manieren om de levensduur van een kraan te verlengen? In dit artikel gaan we dieper in op deze vragen.

Gemiddelde levensduur van een kraan

De gemiddelde levensduur van een kraan is ongeveer 15 jaar. Dit is echter afhankelijk van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van de kraan, het gebruik en de omgeving waarin de kraan zich bevindt. Een kraan die veel gebruikt wordt, zal sneller slijten dan een kraan die minder vaak gebruikt wordt. Ook kan de kwaliteit van het water invloed hebben op de levensduur van de kraan. Hard water kan bijvoorbeeld leiden tot kalkaanslag, wat de levensduur van de kraan kan verkorten.

Manieren om de levensduur van een kraan te verlengen

Er zijn verschillende manieren om de levensduur van een kraan te verlengen. Hieronder hebben we een aantal tips op een rijtje gezet:

1. Kies voor een kwalitatief goede kraan

Een goede kwaliteit kraan gaat langer mee dan een goedkope kraan van mindere kwaliteit. Investeer daarom in een kraan van een gerenommeerd merk en let op de kwaliteit van het materiaal waarvan de kraan gemaakt is.

2. Onderhoud de kraan regelmatig

Door de kraan regelmatig schoon te maken en te ontkalken, verleng je de levensduur van de kraan. Gebruik hiervoor geen agressieve schoonmaakmiddelen, maar kies voor een mild schoonmaakmiddel en een zachte doek.

3. Gebruik de kraan op de juiste manier

Gebruik de kraan op de juiste manier en voorkom dat er te veel druk op de kraan komt te staan. Draai de kraan bijvoorbeeld niet te hard dicht en voorkom dat er te veel gewicht aan de kraan hangt.

4. Laat de kraan repareren door een professional

Als er iets mis is met de kraan, laat deze dan repareren door een professional. Probeer dit niet zelf te doen, omdat je de kraan hiermee juist kunt beschadigen.

Conclusie

Een kraan gaat gemiddeld zo’n 15 jaar mee, maar dit is afhankelijk van verschillende factoren. Door te kiezen voor een kwalitatief goede kraan, de kraan regelmatig te onderhouden, de kraan op de juiste manier te gebruiken en de kraan te laten repareren door een professional, kun je de levensduur van de kraan verlengen. Op deze manier kun je langer genieten van een goedwerkende kraan en voorkom je onnodige kosten voor het vervangen van de kraan.

Plaats een reactie