Levensduur led lamp Philips

De led lamp is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Dit komt voornamelijk door de vele voordelen die deze lampen bieden ten opzichte van traditionele gloeilampen en halogeenlampen. Een van de belangrijkste voordelen van led lampen is de lange levensduur. In dit artikel gaan we dieper in op de levensduur van een led lamp Philips.

Gemiddelde levensduur

De gemiddelde levensduur van een led lamp Philips is ongeveer 25.000 branduren. Dit betekent dat de lamp bij dagelijks gebruik ongeveer 17 jaar meegaat. Dit is aanzienlijk langer dan traditionele gloeilampen en halogeenlampen, die gemiddeld tussen de 1.000 en 2.000 branduren meegaan.

De levensduur van een led lamp Philips kan echter variƫren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van de lamp, de omgevingstemperatuur en het gebruik van de lamp. Zo kan een led lamp die in een vochtige omgeving wordt gebruikt, zoals een badkamer, sneller kapot gaan dan een lamp die in een droge omgeving wordt gebruikt.

Verlengen van de levensduur

Er zijn verschillende manieren om de levensduur van een led lamp Philips te verlengen. Hieronder vind je een aantal tips:

1. Kies voor een kwalitatief goede lamp

De kwaliteit van de led lamp is van invloed op de levensduur. Kies daarom voor een kwalitatief goede lamp van een betrouwbaar merk, zoals Philips. Deze lampen zijn vaak iets duurder, maar gaan wel langer mee en zijn energiezuiniger.

2. Zorg voor een goede ventilatie

Een led lamp Philips kan warm worden tijdens het gebruik. Zorg daarom voor een goede ventilatie, zodat de warmte goed kan worden afgevoerd. Plaats de lamp bijvoorbeeld niet in een afgesloten armatuur, maar kies voor een open armatuur.

3. Gebruik een dimmer

Als je een led lamp Philips gebruikt in combinatie met een dimmer, kan dit de levensduur van de lamp verlengen. Door de lamp te dimmen, wordt deze minder warm en gaat deze langer mee. Let er wel op dat niet alle led lampen geschikt zijn voor gebruik met een dimmer. Kies daarom voor een led lamp die speciaal geschikt is voor gebruik met een dimmer.

4. Schakel de lamp niet te vaak aan en uit

Een led lamp Philips gaat langer mee als deze niet te vaak aan en uit wordt geschakeld. Laat de lamp daarom zoveel mogelijk branden als je deze gebruikt. Als je de lamp toch wilt uitschakelen, laat deze dan minimaal 15 minuten uit voordat je deze weer inschakelt.

5. Reinig de lamp regelmatig

Stof en vuil kunnen de levensduur van een led lamp Philips verkorten. Reinig de lamp daarom regelmatig met een zachte doek. Gebruik geen schoonmaakmiddelen, omdat deze de lamp kunnen beschadigen.

Conclusie

Een led lamp Philips heeft een gemiddelde levensduur van ongeveer 25.000 branduren, wat neerkomt op ongeveer 17 jaar bij dagelijks gebruik. Door te kiezen voor een kwalitatief goede lamp, te zorgen voor een goede ventilatie, een dimmer te gebruiken, de lamp niet te vaak aan en uit te schakelen en de lamp regelmatig te reinigen, kun je de levensduur van de lamp verlengen. Zo kun je nog langer genieten van de voordelen van led verlichting.

Plaats een reactie