Levensduur led verlichting

LED-verlichting is de afgelopen jaren enorm populair geworden. Dit komt voornamelijk door de vele voordelen die LED-verlichting biedt ten opzichte van traditionele verlichting. Een van de belangrijkste voordelen is de levensduur van LED-verlichting. In dit artikel gaan we dieper in op de levensduur van LED-verlichting en hoe je deze kunt verlengen.

Gemiddelde levensduur van LED-verlichting

De gemiddelde levensduur van LED-verlichting is sterk afhankelijk van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van de LED’s, de omgevingstemperatuur en het gebruik van de verlichting. Over het algemeen gaat LED-verlichting veel langer mee dan traditionele verlichting. Een LED-lamp kan gemiddeld tussen de 25.000 en 50.000 branduren meegaan. Dit betekent dat als je de LED-lamp 8 uur per dag gebruikt, deze tussen de 8 en 17 jaar meegaat. Dit is aanzienlijk langer dan traditionele gloeilampen, die gemiddeld tussen de 1.000 en 2.000 branduren meegaan.

Hoe kun je de levensduur van LED-verlichting verlengen?

Er zijn verschillende manieren om de levensduur van LED-verlichting te verlengen. Hieronder hebben we een aantal tips op een rijtje gezet:

1. Kies voor kwalitatief hoogwaardige LED-verlichting

De kwaliteit van de LED’s is een belangrijke factor voor de levensduur van LED-verlichting. Kies daarom altijd voor kwalitatief hoogwaardige LED-verlichting van gerenommeerde merken. Deze LED’s zijn vaak iets duurder, maar gaan veel langer mee en zijn uiteindelijk dus goedkoper in gebruik.

2. Zorg voor een goede ventilatie

LED-verlichting kan warm worden tijdens het gebruik. Zorg daarom voor een goede ventilatie van de LED-lampen. Dit kan bijvoorbeeld door de LED-lampen niet af te dekken en voldoende ruimte te laten tussen de lampen en het plafond of de muur.

3. Gebruik een LED-driver

Een LED-driver zorgt voor een constante stroomtoevoer naar de LED-lampen. Hierdoor wordt de levensduur van de LED-lampen verlengd en wordt de kans op storingen en defecten verminderd.

4. Schakel de LED-verlichting niet te vaak aan en uit

LED-verlichting heeft een beperkte levensduur als het vaak aan en uit wordt geschakeld. Probeer daarom de LED-verlichting zoveel mogelijk aan te laten staan en schakel deze alleen uit als het echt nodig is.

5. Reinig de LED-lampen regelmatig

Stof en vuil kunnen zich ophopen op de LED-lampen en de levensduur van de LED-lampen verminderen. Reinig de LED-lampen daarom regelmatig met een zachte doek en vermijd agressieve schoonmaakmiddelen.

Conclusie

LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan traditionele verlichting. Door te kiezen voor kwalitatief hoogwaardige LED-verlichting, te zorgen voor een goede ventilatie, een LED-driver te gebruiken, de LED-verlichting niet te vaak aan en uit te schakelen en de LED-lampen regelmatig te reinigen, kun je de levensduur van LED-verlichting nog verder verlengen. Hierdoor bespaar je niet alleen op de kosten van vervanging, maar draag je ook bij aan een duurzamere wereld.

Plaats een reactie