Levensduur MacBook Air 2017

De MacBook Air 2017 is een populaire laptop van Apple die in juni 2017 werd uitgebracht. Het is een lichtgewicht en draagbare laptop die ideaal is voor studenten, professionals en iedereen die onderweg werkt. Maar hoe lang gaat deze laptop eigenlijk mee? In dit artikel gaan we dieper in op de levensduur van de MacBook Air 2017 en geven we tips om de levensduur te verlengen.

Gemiddelde levensduur MacBook Air 2017

De gemiddelde levensduur van een MacBook Air 2017 is ongeveer 5 tot 7 jaar. Dit is afhankelijk van verschillende factoren, zoals hoe vaak de laptop wordt gebruikt, hoe intensief de laptop wordt gebruikt en hoe goed de laptop wordt onderhouden. Als je de laptop dagelijks gebruikt voor zware taken zoals videobewerking of gaming, kan de levensduur van de laptop korter zijn dan wanneer je de laptop alleen gebruikt voor lichte taken zoals internetten en tekstverwerking.

Een andere factor die de levensduur van de MacBook Air 2017 kan beïnvloeden, is de batterij. De batterij van de MacBook Air 2017 heeft een levensduur van ongeveer 1000 oplaadcycli. Dit betekent dat de batterij na ongeveer 1000 keer opladen minder goed presteert en sneller leegloopt. Als je de laptop dagelijks gebruikt en de batterij vaak moet opladen, kan de levensduur van de batterij korter zijn dan wanneer je de laptop minder vaak gebruikt en de batterij minder vaak hoeft op te laden.

Tips om de levensduur te verlengen

Er zijn verschillende manieren om de levensduur van de MacBook Air 2017 te verlengen. Hieronder vind je een aantal tips:

1. Gebruik de laptop niet intensief

Als je de laptop niet intensief gebruikt, gaat de laptop langer mee. Gebruik de laptop alleen voor lichte taken zoals internetten en tekstverwerking en vermijd zware taken zoals videobewerking en gaming. Hierdoor wordt de laptop minder belast en gaat de laptop langer mee.

2. Onderhoud de laptop regelmatig

Het is belangrijk om de laptop regelmatig te onderhouden. Maak de laptop regelmatig schoon en verwijder stof en vuil uit de ventilatieopeningen. Hierdoor kan de laptop beter koelen en gaat de laptop langer mee. Daarnaast is het belangrijk om de software van de laptop regelmatig te updaten en de harde schijf regelmatig te defragmenteren.

3. Gebruik de laptop op de juiste manier

Gebruik de laptop op de juiste manier om de levensduur te verlengen. Laat de laptop niet vallen en vermijd extreme temperaturen. Gebruik de laptop op een vlakke ondergrond en vermijd het gebruik van de laptop op je schoot of op een zachte ondergrond. Hierdoor kan de laptop beter koelen en gaat de laptop langer mee.

4. Vervang de batterij op tijd

Als de batterij van de MacBook Air 2017 minder goed presteert, is het tijd om de batterij te vervangen. Dit kan de levensduur van de laptop verlengen. Je kunt de batterij laten vervangen door een Apple Store of een erkende Apple-serviceprovider.

5. Gebruik een beschermhoes

Gebruik een beschermhoes om de laptop te beschermen tegen krassen en stoten. Hierdoor blijft de laptop langer mooi en gaat de laptop langer mee.

Conclusie

De MacBook Air 2017 heeft een gemiddelde levensduur van 5 tot 7 jaar. Dit is afhankelijk van verschillende factoren, zoals hoe vaak de laptop wordt gebruikt, hoe intensief de laptop wordt gebruikt en hoe goed de laptop wordt onderhouden. Door de laptop op de juiste manier te gebruiken en regelmatig te onderhouden, kun je de levensduur van de laptop verlengen. Daarnaast is het belangrijk om de batterij op tijd te vervangen en een beschermhoes te gebruiken om de laptop te beschermen tegen krassen en stoten.

Plaats een reactie