Levensduur matras Ikea

Een matras is een belangrijk onderdeel van ons dagelijks leven. We brengen gemiddeld zo’n 8 uur per dag door op ons matras, wat neerkomt op ongeveer een derde van ons leven. Het is daarom belangrijk om een matras te hebben dat comfortabel is en ons de juiste ondersteuning biedt. Maar hoe lang gaat een matras van Ikea eigenlijk mee?

Gemiddelde levensduur

De gemiddelde levensduur van een matras van Ikea is ongeveer 8 jaar. Dit is vergelijkbaar met de levensduur van de meeste andere matrassen op de markt. Na 8 jaar begint een matras zijn veerkracht te verliezen en kan het minder comfortabel worden. Het is daarom aan te raden om na 8 jaar een nieuw matras aan te schaffen.

Het is belangrijk om te weten dat de levensduur van een matras afhankelijk is van verschillende factoren, zoals het type matras, het gewicht van de gebruiker en de manier waarop het matras wordt gebruikt en onderhouden. Een matras van Ikea kan dus langer of korter meegaan dan 8 jaar, afhankelijk van deze factoren.

Verlengen van de levensduur

Er zijn verschillende manieren om de levensduur van een matras van Ikea te verlengen. Hieronder vind je een aantal tips:

1. Gebruik een matrasbeschermer

Een matrasbeschermer beschermt je matras tegen vuil, vocht en stof. Hierdoor blijft je matras langer schoon en fris en gaat het langer mee.

2. Draai je matras regelmatig om

Door je matras regelmatig om te draaien, slijt het gelijkmatiger en gaat het langer mee. Ikea adviseert om je matras elke 3 maanden om te draaien.

3. Gebruik een goede bedbodem

Een goede bedbodem zorgt voor de juiste ondersteuning van je matras. Hierdoor slijt je matras minder snel en gaat het langer mee.

4. Reinig je matras regelmatig

Reinig je matras regelmatig met een stofzuiger om stof en vuil te verwijderen. Ikea adviseert om je matras elke 3 maanden te stofzuigen.

5. Gebruik je matras alleen om op te slapen

Gebruik je matras alleen om op te slapen en niet om op te zitten of te springen. Hierdoor slijt je matras minder snel en gaat het langer mee.

Conclusie

Een matras van Ikea gaat gemiddeld zo’n 8 jaar mee. Door het gebruik van een matrasbeschermer, het regelmatig draaien van je matras, het gebruik van een goede bedbodem, het regelmatig reinigen van je matras en het alleen gebruiken van je matras om op te slapen, kun je de levensduur van je matras verlengen. Het is echter belangrijk om te weten dat de levensduur van een matras afhankelijk is van verschillende factoren en dat het daarom mogelijk is dat je matras langer of korter meegaat dan 8 jaar.

Plaats een reactie