Levensduur mobiele airco

Een mobiele airco is een handig apparaat om de temperatuur in huis te regelen tijdens warme zomerdagen. Maar hoe lang gaat zo’n apparaat eigenlijk mee? En zijn er manieren om de levensduur te verlengen? In dit artikel gaan we dieper in op de levensduur van een mobiele airco.

Gemiddelde levensduur

De gemiddelde levensduur van een mobiele airco ligt tussen de 5 en 10 jaar. Dit is natuurlijk afhankelijk van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van het apparaat, het gebruik en onderhoud.

Een goedkope mobiele airco van mindere kwaliteit zal waarschijnlijk minder lang meegaan dan een duurdere variant van betere kwaliteit. Daarnaast speelt het gebruik een rol. Als de airco dagelijks intensief wordt gebruikt, zal dit de levensduur verkorten. Ook het onderhoud is belangrijk. Als de filters niet regelmatig worden schoongemaakt, kan dit de werking van de airco belemmeren en de levensduur verkorten.

Verlengen van de levensduur

Er zijn verschillende manieren om de levensduur van een mobiele airco te verlengen. Hieronder hebben we een aantal tips op een rijtje gezet:

1. Kies voor kwaliteit

Zoals eerder genoemd, heeft de kwaliteit van de mobiele airco invloed op de levensduur. Kies daarom voor een apparaat van goede kwaliteit, ook al is deze misschien wat duurder in aanschaf. Dit zal zich op de lange termijn terugbetalen.

2. Gebruik de airco op de juiste manier

Gebruik de mobiele airco op de juiste manier om de levensduur te verlengen. Zet de airco bijvoorbeeld niet op de hoogste stand als dit niet nodig is. Dit zal de motor van de airco minder belasten en de levensduur verlengen.

3. Onderhoud de airco regelmatig

Zorg ervoor dat de filters van de mobiele airco regelmatig worden schoongemaakt. Dit kan de werking van de airco verbeteren en de levensduur verlengen. Daarnaast is het belangrijk om de airco regelmatig te laten nakijken door een professional. Zo kunnen eventuele problemen tijdig worden opgespoord en verholpen.

4. Bewaar de airco op de juiste manier

Als de mobiele airco niet wordt gebruikt, is het belangrijk om deze op de juiste manier op te bergen. Bewaar de airco bijvoorbeeld op een droge en koele plek. Dit voorkomt dat er vocht in het apparaat komt en verlengt de levensduur.

Conclusie

De gemiddelde levensduur van een mobiele airco ligt tussen de 5 en 10 jaar. Door te kiezen voor kwaliteit, de airco op de juiste manier te gebruiken en regelmatig onderhoud uit te voeren, kan de levensduur worden verlengd. Het is belangrijk om de airco op de juiste manier op te bergen als deze niet wordt gebruikt. Zo kan er optimaal worden genoten van een koele en comfortabele woning tijdens warme zomerdagen.

Plaats een reactie