Levensduur oled tv

Een oled tv is een televisie die gebruik maakt van organische lichtgevende diodes. Deze technologie zorgt voor een haarscherp beeld en diepe kleuren. Maar wat is de levensduur van een oled tv en zijn er mogelijkheden om deze te verlengen?

Gemiddelde levensduur

De gemiddelde levensduur van een oled tv is ongeveer 100.000 branduren. Dit betekent dat als je de tv 8 uur per dag gebruikt, de tv ongeveer 34 jaar meegaat. Dit is aanzienlijk langer dan de gemiddelde levensduur van een lcd-tv, die ongeveer 60.000 branduren meegaat.

Het is belangrijk om te weten dat de levensduur van een oled tv afhankelijk is van verschillende factoren, zoals de helderheid van het scherm en de omgevingstemperatuur. Als de tv op volle helderheid staat en in een warme omgeving staat, kan dit de levensduur van de tv verkorten.

Verlengen van de levensduur

Er zijn verschillende manieren om de levensduur van een oled tv te verlengen. Hieronder staan een aantal tips:

1. Verminder de helderheid

Als je de helderheid van de tv vermindert, zal dit de levensduur van de tv verlengen. Dit komt doordat de organische materialen in het scherm minder snel zullen slijten. Daarnaast is het ook beter voor je ogen om de helderheid te verminderen.

2. Zet de tv uit als je hem niet gebruikt

Als je de tv niet gebruikt, is het beter om hem uit te zetten. Dit zal de levensduur van de tv verlengen en daarnaast bespaar je ook nog eens energie.

3. Zorg voor een goede ventilatie

Een oled tv kan warm worden tijdens het gebruik. Het is daarom belangrijk om te zorgen voor een goede ventilatie. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is rondom de tv en dat er geen objecten voor de ventilatieopeningen staan.

4. Gebruik een screensaver

Als je de tv langere tijd niet gebruikt, is het beter om een screensaver te gebruiken. Dit voorkomt inbranden van het scherm en zal de levensduur van de tv verlengen.

5. Schakel de tv uit bij onweer

Als er onweer is, is het beter om de tv uit te schakelen en de stekker uit het stopcontact te halen. Dit voorkomt schade aan de tv door blikseminslag.

Conclusie

Een oled tv heeft een gemiddelde levensduur van ongeveer 100.000 branduren. Door de helderheid te verminderen, de tv uit te zetten als je hem niet gebruikt, te zorgen voor een goede ventilatie, een screensaver te gebruiken en de tv uit te schakelen bij onweer, kun je de levensduur van de tv verlengen. Het is belangrijk om te weten dat de levensduur van de tv afhankelijk is van verschillende factoren en dat het niet mogelijk is om de levensduur oneindig te verlengen.

Plaats een reactie