Levensduur Schuberth helm

Een Schuberth helm is een kwalitatief hoogwaardige helm die bekend staat om zijn veiligheid en comfort. Maar hoe lang gaat een Schuberth helm eigenlijk mee? En zijn er manieren om de levensduur van de helm te verlengen? In dit artikel gaan we dieper in op de levensduur van een Schuberth helm.

Gemiddelde levensduur

De gemiddelde levensduur van een Schuberth helm is ongeveer vijf jaar. Dit is echter afhankelijk van verschillende factoren, zoals de frequentie van gebruik, de omstandigheden waarin de helm wordt gebruikt en de manier waarop de helm wordt onderhouden.

Als je de helm dagelijks gebruikt, zal de levensduur vanzelfsprekend korter zijn dan wanneer je de helm slechts af en toe gebruikt. Ook de omstandigheden waarin de helm wordt gebruikt, spelen een rol. Als je bijvoorbeeld vaak in de regen rijdt, kan dit de levensduur van de helm verkorten. Daarnaast is het belangrijk om de helm goed te onderhouden, zodat deze in optimale conditie blijft.

Onderhoud

Om de levensduur van een Schuberth helm te verlengen, is het belangrijk om de helm goed te onderhouden. Hieronder vind je een aantal tips:

  • Maak de helm regelmatig schoon met een zachte doek en mild reinigingsmiddel. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, deze kunnen de helm beschadigen.
  • Bewaar de helm op een droge en donkere plaats, bij voorkeur in een helmkoffer of -tas. Zo blijft de helm beschermd tegen vocht en zonlicht.
  • Vervang de binnenvoering regelmatig. De binnenvoering kan namelijk slijten door het dragen van de helm en het wassen ervan.
  • Controleer regelmatig de staat van de helm. Let hierbij vooral op beschadigingen aan de buitenschaal en het vizier. Als de helm beschadigd is, moet deze worden vervangen.

Vervanging

Als de helm beschadigd is, moet deze worden vervangen. Ook als de helm ouder is dan vijf jaar, is het verstandig om deze te vervangen. Na verloop van tijd kan de helm namelijk verouderen en kan de veiligheid niet meer worden gegarandeerd.

Als je een nieuwe Schuberth helm koopt, is het belangrijk om te letten op de productiedatum. Deze staat meestal op een sticker aan de binnenkant van de helm. Zo weet je zeker dat je een helm koopt die nog niet te oud is.

Conclusie

Een Schuberth helm gaat gemiddeld vijf jaar mee, maar dit is afhankelijk van verschillende factoren. Door de helm goed te onderhouden, kun je de levensduur verlengen. Als de helm beschadigd is of ouder is dan vijf jaar, moet deze worden vervangen. Zo blijft de veiligheid gewaarborgd en kun je met een gerust hart de weg op.

Plaats een reactie