Levensduur screens

Screens zijn een populaire vorm van zonwering die steeds vaker worden gebruikt in Nederlandse huizen en kantoren. Ze zijn niet alleen functioneel, maar ook esthetisch aantrekkelijk en gemakkelijk te onderhouden. Maar hoe lang gaan screens eigenlijk mee? En zijn er manieren om de levensduur te verlengen? In dit artikel zullen we deze vragen beantwoorden en meer.

Gemiddelde levensduur van screens

De levensduur van screens kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van het materiaal, de installatie en het onderhoud. Over het algemeen gaan screens gemiddeld 10 tot 15 jaar mee. Dit betekent dat u na deze periode waarschijnlijk uw screens moet vervangen.

Het is belangrijk om te weten dat de levensduur van screens kan worden beïnvloed door verschillende factoren. Zo kan de blootstelling aan zonlicht en weersomstandigheden de levensduur van uw screens verkorten. Ook kan de kwaliteit van het materiaal een rol spelen. Goedkopere screens zijn vaak minder duurzaam dan duurdere screens van hogere kwaliteit.

Manieren om de levensduur van screens te verlengen

Er zijn verschillende manieren om de levensduur van uw screens te verlengen. Hieronder hebben we een aantal tips voor u op een rijtje gezet:

1. Kies voor kwaliteit

Zoals eerder vermeld, kan de kwaliteit van het materiaal een grote rol spelen in de levensduur van uw screens. Kies daarom voor screens van hoge kwaliteit die zijn gemaakt van duurzame materialen. Hoewel deze screens duurder kunnen zijn, zullen ze uiteindelijk langer meegaan en u geld besparen op de lange termijn.

2. Onderhoud uw screens regelmatig

Het is belangrijk om uw screens regelmatig schoon te maken en te onderhouden. Dit kan helpen om de levensduur van uw screens te verlengen. Maak uw screens minstens één keer per jaar schoon met een mild reinigingsmiddel en een zachte borstel. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, omdat deze de screens kunnen beschadigen.

3. Bescherm uw screens tegen weersomstandigheden

Blootstelling aan zonlicht en weersomstandigheden kan de levensduur van uw screens verkorten. Bescherm uw screens daarom tegen deze elementen door ze te installeren onder een overkapping of luifel. Dit kan helpen om de screens te beschermen tegen de zon en regen, waardoor ze langer meegaan.

4. Laat uw screens professioneel installeren

Een professionele installatie kan helpen om de levensduur van uw screens te verlengen. Een professionele installateur kan ervoor zorgen dat uw screens correct worden geïnstalleerd en dat er geen schade wordt veroorzaakt tijdens het installatieproces.

Conclusie

In dit artikel hebben we besproken wat de gemiddelde levensduur is van screens en hoe u de levensduur van uw screens kunt verlengen. Hoewel screens gemiddeld 10 tot 15 jaar meegaan, kunnen verschillende factoren de levensduur beïnvloeden. Door te kiezen voor kwaliteit, uw screens regelmatig te onderhouden, ze te beschermen tegen weersomstandigheden en ze professioneel te laten installeren, kunt u de levensduur van uw screens verlengen en ervoor zorgen dat ze langer meegaan.

Plaats een reactie