Levensduur shingles dakbedekking

Een shingles dakbedekking is een populaire keuze voor woningen en gebouwen vanwege de betaalbaarheid en het gemak van installatie. Maar hoe lang gaat een shingles dakbedekking eigenlijk mee? In dit artikel bespreken we de gemiddelde levensduur van een shingles dakbedekking en de mogelijkheden om de levensduur te verlengen.

Gemiddelde levensduur

De gemiddelde levensduur van een shingles dakbedekking varieert afhankelijk van het type shingles en de kwaliteit van de installatie. Over het algemeen gaat een shingles dakbedekking tussen de 15 en 30 jaar mee. Dit is echter afhankelijk van verschillende factoren, zoals:

  • Klimaat: extreme weersomstandigheden zoals zware regenval, hagel en wind kunnen de levensduur van een shingles dakbedekking verkorten.
  • Onderhoud: regelmatig onderhoud kan de levensduur van een shingles dakbedekking verlengen. Dit omvat het schoonmaken van de dakgoten en het verwijderen van bladeren en vuil van het dak.
  • Kwaliteit van de installatie: een slechte installatie kan leiden tot vroegtijdige slijtage en beschadiging van de shingles.

Verlengen van de levensduur

Er zijn verschillende manieren om de levensduur van een shingles dakbedekking te verlengen:

  • Regelmatig onderhoud: zoals eerder vermeld, kan regelmatig onderhoud de levensduur van een shingles dakbedekking verlengen. Dit omvat het schoonmaken van de dakgoten en het verwijderen van bladeren en vuil van het dak.
  • Correcte installatie: het is belangrijk om een professionele en ervaren dakdekker in te huren om de shingles dakbedekking te installeren. Een correcte installatie kan de levensduur van de shingles verlengen.
  • Kwaliteit van de shingles: het is belangrijk om hoogwaardige shingles te kiezen die bestand zijn tegen extreme weersomstandigheden en slijtage. Goedkopere shingles kunnen sneller slijten en beschadigen.
  • Extra bescherming: het toevoegen van extra bescherming, zoals een waterdicht membraan onder de shingles, kan de levensduur van de shingles verlengen.

Wanneer vervangen?

Als de shingles dakbedekking ouder is dan 15 jaar, is het belangrijk om regelmatig inspecties uit te voeren om te controleren op tekenen van slijtage en beschadiging. Als er scheuren, blaren of ontbrekende shingles zijn, kan het tijd zijn om de shingles dakbedekking te vervangen. Het is ook belangrijk om de dakbedekking te vervangen als er lekkages optreden.

Conclusie

Een shingles dakbedekking kan tussen de 15 en 30 jaar meegaan, afhankelijk van verschillende factoren zoals klimaat, onderhoud en kwaliteit van de installatie. Door regelmatig onderhoud, correcte installatie, hoogwaardige shingles en extra bescherming toe te voegen, kan de levensduur van een shingles dakbedekking worden verlengd. Het is belangrijk om regelmatig inspecties uit te voeren en de dakbedekking te vervangen als er tekenen van slijtage en beschadiging zijn.

Plaats een reactie