Levensduur siliconen implantaten

Siliconen implantaten worden vaak gebruikt voor borstvergrotingen, maar ook voor andere cosmetische en medische ingrepen. Een veelgestelde vraag is hoe lang deze implantaten meegaan en of er mogelijkheden zijn om de levensduur te verlengen. In dit artikel gaan we dieper in op de levensduur van siliconen implantaten.

Gemiddelde levensduur

De gemiddelde levensduur van siliconen implantaten is niet eenduidig vast te stellen. Dit komt doordat de levensduur afhankelijk is van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van het implantaat, de plaatsing ervan en de reactie van het lichaam op het implantaat.

Over het algemeen wordt aangenomen dat siliconen implantaten tussen de 10 en 15 jaar meegaan. Na deze periode kan het implantaat gaan lekken of scheuren, waardoor het vervangen moet worden. Het is belangrijk om regelmatig een controle te laten uitvoeren door een specialist om eventuele problemen tijdig te signaleren.

Mogelijkheden om de levensduur te verlengen

Er zijn verschillende manieren om de levensduur van siliconen implantaten te verlengen. Een belangrijke factor is de kwaliteit van het implantaat. Het is daarom belangrijk om te kiezen voor een gerenommeerde fabrikant en een ervaren chirurg die de implantaten op de juiste manier plaatst.

Een andere factor die de levensduur kan beïnvloeden, is de plaatsing van het implantaat. Als het implantaat te strak wordt geplaatst, kan dit leiden tot beschadiging en een kortere levensduur. Het is daarom belangrijk om te kiezen voor een chirurg die ervaring heeft met het plaatsen van siliconen implantaten.

Daarnaast is het belangrijk om het implantaat goed te verzorgen en regelmatig te laten controleren. Door het implantaat goed te verzorgen en regelmatig te laten controleren, kunnen eventuele problemen tijdig worden opgespoord en verholpen.

Risico’s en complicaties

Hoewel siliconen implantaten over het algemeen veilig zijn, zijn er wel risico’s en complicaties verbonden aan deze ingreep. Zo kan het implantaat gaan lekken of scheuren, waardoor het vervangen moet worden. Daarnaast kan het lichaam reageren op het implantaat, wat kan leiden tot ontstekingen en andere complicaties.

Om deze risico’s te minimaliseren, is het belangrijk om te kiezen voor een ervaren chirurg en een gerenommeerde fabrikant. Daarnaast is het belangrijk om het implantaat goed te verzorgen en regelmatig te laten controleren.

Conclusie

De levensduur van siliconen implantaten is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van het implantaat, de plaatsing ervan en de reactie van het lichaam op het implantaat. Over het algemeen wordt aangenomen dat siliconen implantaten tussen de 10 en 15 jaar meegaan. Door te kiezen voor een ervaren chirurg, een gerenommeerde fabrikant en het implantaat goed te verzorgen en regelmatig te laten controleren, kunnen de risico’s en complicaties worden geminimaliseerd en kan de levensduur worden verlengd.

Plaats een reactie