Levensduur thermopane glas

Thermopane glas, ook wel dubbel glas genoemd, is een begrip dat we allemaal wel kennen. Het bestaat uit twee glasplaten die aan elkaar zijn verbonden door middel van een luchtruimte. Dit luchtruim zorgt voor een isolerende werking, waardoor het glas beter isoleert dan enkel glas. Maar wat is eigenlijk de levensduur van thermopane glas en zijn er mogelijkheden om deze te verlengen?

Gemiddelde levensduur

De gemiddelde levensduur van thermopane glas is ongeveer 25 jaar. Dit betekent dat na deze periode het glas aan vervanging toe is. Dit komt doordat de isolerende werking van het glas na verloop van tijd afneemt. De luchtruimte tussen de glasplaten kan namelijk lek raken, waardoor er geen isolerende werking meer is. Ook kan er condensvorming ontstaan tussen de glasplaten, wat het zicht belemmert en de isolerende werking vermindert.

Verlengen van de levensduur

Er zijn verschillende manieren om de levensduur van thermopane glas te verlengen. Een van de belangrijkste factoren is goed onderhoud. Het is belangrijk om het glas regelmatig schoon te maken en te controleren op beschadigingen. Kleine beschadigingen kunnen namelijk leiden tot lekkage en condensvorming tussen de glasplaten. Daarnaast is het belangrijk om het glas goed te laten plaatsen door een vakman. Een goede plaatsing zorgt ervoor dat het glas minder snel beschadigt en dat er geen lekkage ontstaat.

Een andere manier om de levensduur van thermopane glas te verlengen is door te kiezen voor HR++ glas. Dit is een verbeterde versie van thermopane glas, waarbij er een extra coating is aangebracht op de glasplaten. Hierdoor is de isolerende werking nog beter en gaat het glas langer mee. HR++ glas heeft een gemiddelde levensduur van ongeveer 35 jaar.

Vervanging van thermopane glas

Als het thermopane glas aan vervanging toe is, is het belangrijk om dit tijdig te laten doen. Een lekkage of condensvorming tussen de glasplaten kan namelijk leiden tot schimmelvorming en houtrot in de kozijnen. Daarnaast zorgt vervanging van het glas voor een betere isolatie, wat weer leidt tot een lagere energierekening.

Bij het vervangen van thermopane glas is het belangrijk om te kiezen voor een vakman. Deze kan het glas op de juiste manier plaatsen en zorgen voor een goede isolatie. Daarnaast kan een vakman ook advies geven over de verschillende soorten glas en welke het beste past bij de situatie.

Conclusie

De gemiddelde levensduur van thermopane glas is ongeveer 25 jaar. Door goed onderhoud en een goede plaatsing kan de levensduur worden verlengd. Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor HR++ glas, wat een verbeterde versie is van thermopane glas en een gemiddelde levensduur heeft van ongeveer 35 jaar. Als het glas aan vervanging toe is, is het belangrijk om dit tijdig te laten doen door een vakman.

Plaats een reactie