Levensduur thermostatische douchekraan

Een thermostatische douchekraan is een belangrijk onderdeel van de badkamer. Het zorgt ervoor dat het water op de juiste temperatuur blijft tijdens het douchen. Maar hoe lang gaat zo’n kraan eigenlijk mee? En zijn er manieren om de levensduur te verlengen? In dit artikel gaan we dieper in op de levensduur van een thermostatische douchekraan.

Gemiddelde levensduur

De gemiddelde levensduur van een thermostatische douchekraan ligt tussen de 10 en 15 jaar. Dit is natuurlijk afhankelijk van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van de kraan, het gebruik en onderhoud.

Een thermostatische douchekraan is een complex apparaat met veel bewegende onderdelen. Hierdoor is de kans op slijtage en defecten groter dan bij een gewone douchekraan. Daarnaast kan kalkaanslag de werking van de kraan beïnvloeden en de levensduur verkorten.

Verlengen van de levensduur

Er zijn verschillende manieren om de levensduur van een thermostatische douchekraan te verlengen. Hieronder hebben we een aantal tips op een rijtje gezet:

Regelmatig onderhoud

Een thermostatische douchekraan heeft regelmatig onderhoud nodig om goed te blijven werken. Maak de kraan daarom regelmatig schoon en verwijder kalkaanslag met een speciaal reinigingsmiddel. Controleer ook regelmatig of alle onderdelen nog goed vastzitten en of er geen lekkages zijn.

Gebruik de kraan op de juiste manier

Gebruik de thermostatische douchekraan op de juiste manier om slijtage te voorkomen. Draai de kraan bijvoorbeeld niet te hard dicht en voorkom dat er te veel druk op de kraan komt te staan. Dit kan de werking van de kraan beïnvloeden en de levensduur verkorten.

Kies voor kwaliteit

De kwaliteit van de thermostatische douchekraan is van invloed op de levensduur. Kies daarom voor een kraan van een gerenommeerd merk en let op de garantievoorwaarden. Een goede kwaliteit kraan gaat langer mee en geeft meer zekerheid.

Laat de kraan installeren door een professional

Een thermostatische douchekraan moet op de juiste manier geïnstalleerd worden om goed te kunnen werken. Laat de kraan daarom installeren door een professional. Zo voorkom je dat er fouten worden gemaakt en dat de kraan niet goed werkt.

Conclusie

Een thermostatische douchekraan heeft een gemiddelde levensduur van 10 tot 15 jaar. Door regelmatig onderhoud, het juiste gebruik, kiezen voor kwaliteit en het laten installeren door een professional, kun je de levensduur van de kraan verlengen. Zo kun je langer genieten van een comfortabele douche-ervaring.

Plaats een reactie