Levensduur quooker

Een quooker is een handige uitvinding die steeds populairder wordt in Nederlandse keukens. Met een quooker heb je altijd direct kokend water bij de hand, wat het bereiden van bijvoorbeeld thee, soep of pasta een stuk sneller en makkelijker maakt. Maar hoe lang gaat zo’n quooker eigenlijk mee? En zijn er manieren om de levensduur te verlengen?

Gemiddelde levensduur

De gemiddelde levensduur van een quooker is ongeveer 15 jaar. Dit betekent dat je er dus een behoorlijke tijd plezier van kunt hebben. Natuurlijk kan de levensduur variëren afhankelijk van het gebruik en onderhoud van de quooker. Zo zal een quooker die intensief gebruikt wordt en niet goed onderhouden wordt, waarschijnlijk minder lang meegaan dan een quooker die minder vaak gebruikt wordt en goed onderhouden wordt.

Onderhoud

Om de levensduur van een quooker te verlengen is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Dit betekent dat je regelmatig de filter moet vervangen en de quooker moet ontkalken. Het ontkalken van de quooker kun je het beste doen met een speciale ontkalker die geschikt is voor quookers. Deze kun je bijvoorbeeld kopen bij de fabrikant van de quooker of bij een speciaalzaak. Het is belangrijk om de quooker regelmatig te ontkalken omdat kalkaanslag de werking van de quooker kan verminderen en op den duur zelfs kan zorgen voor defecten.

Gebruik

Ook het gebruik van de quooker kan invloed hebben op de levensduur. Zo is het belangrijk om de quooker niet te lang aan te laten staan en deze niet te gebruiken als er geen water in zit. Dit kan namelijk zorgen voor oververhitting en beschadiging van de quooker. Daarnaast is het belangrijk om de quooker niet te gebruiken als er geen waterdruk is, bijvoorbeeld als de waterleiding afgesloten is. Dit kan namelijk zorgen voor beschadiging van de quooker en lekkages.

Reparatie

Als er toch iets misgaat met de quooker, is het vaak mogelijk om deze te laten repareren. Bij de meeste fabrikanten kun je terecht voor reparatie en onderhoud van de quooker. Het is wel belangrijk om te kijken of de reparatie nog wel rendabel is. Als de quooker al behoorlijk oud is en er zijn meerdere onderdelen die vervangen moeten worden, kan het soms voordeliger zijn om een nieuwe quooker aan te schaffen.

Conclusie

Een quooker heeft een gemiddelde levensduur van ongeveer 15 jaar. Door de quooker goed te onderhouden en op de juiste manier te gebruiken, kun je de levensduur verlengen. Mocht er toch iets misgaan met de quooker, dan is reparatie vaak nog mogelijk. Het is wel belangrijk om te kijken of de reparatie nog wel rendabel is. Als de quooker al behoorlijk oud is en er zijn meerdere onderdelen die vervangen moeten worden, kan het soms voordeliger zijn om een nieuwe quooker aan te schaffen.

Plaats een reactie